1
24 Νοέ

Το ακριβότερο ρολόι από τις φθινοπωρινές δημοπρασίες της Γενεύης του 2021

Από όλες τις δημοπρασίες υψηλής ωρολογοποιίας που πραγματοποιήθηκαν αυτό το φθινόπωρο, ίσως η πιο σημαντική ήταν η Only Watch 2021 που παρουσίασε ο οίκος Christie’s. Μια δημοπρασία με φιλανθρωπικό σκοπό, όπου οι κατασκευαστές παρουσιάζουν μοναδικά κομμάτια κατασκευασμένα ειδικά για την περίσταση. Συνολικά δημοπρατήθηκαν 53 ρολόγια και συγκεντρώθηκαν 29,740,000 ελβετικά φράγκα.

Το ακριβότερο ρολόι

Το ακριβότερο ρολόι στη δημοπρασία, προήλθε από τον οίκο Patek Philippe και είχε την ιδιομορφία να είναι ένα επιτραπέζιο ρολόι και μάλιστα εξαιρετικά περίπλοκο. Εμπνευσμένο από αντίστοιχο ρολόι του οίκου που κατασκευάστηκε ειδικά για τον Τζέιμς Γουόρντ Πάκαρντ, γνωστού κατασκευαστή αυτοκινήτων και ιδρυτή της Packard Motor Car Company, το 1923, το οποίο και διασώζεται στο μουσείο του οίκου Patek Philippe.

Το ακριβότερο ρολόι

Το μοναδικό αυτό ρολόι με κωδικό αναφοράς 27001Μ-001 φέρει ένα νέο κουρδιστό μηχανισμό, cal. 86-135 PEND IRM Q SE, που διαθέτει διηνεκές ημερολόγιο, ένδειξη των φάσεων της σελήνης, όπως και ενδείξεις για την βδομάδα του έτους, τον μήνα, την ημερομηνία και την ημέρα. Επίσης παρέχει ένα power reserve 31 ημερών που του επιτρέπει να λειτουργεί για ένα μήνα χώρις να χρειάζεται κούρδισμα. Αυτά διατηρώντας μια εντυπωσιακή ακρίβεια -1/+1 δευτερολέπτων την ημέρα και εκτελώντας όλες τις λειτουργίες του αποκλειστικά με μηχανικά μέρη.

Το Patek Philippe Ref. 27001M Complicated Desk Clock κατάφερε να συγκεντρώσει το αστρονομικό ποσό των 9,500,000 ελβετικών φράγκων. Αν και μόλις το τέταρτο μεγαλύτερο ποσό για ρολόι σε δημοπρασία.

Το ακριβότερο ρολόι

Leave a comment